[Dakar] Stacey terug bij Team De Rooy

Peterselieman

Hans Stacey zal weer in een vrachtwagen mee gaan doen aan de Dakar-rally. De oliehandelaar uit Best won in 2007 met de MAN in Afrika al eens de rally en zal volgend jaar weer uit gaan komen voor Team De Rooy, waarmee hij terugkeert op het oude nest.

Team De Rooy hoopt volgend jaar de Dakar weer te winnen en wil daarom alles uit de kast halen. Zo zal Jan de Rooy teammanager in de rally zijn en zullen Stacey en Gerard de Rooy de wedstrijdvrachtwagens gaan besturen. Er zal net als in de voorgaande jaren met een IVECO worden gereden.

"Wil je serieus meedoen om de ereplaatsen, dan moet je dat doen met een team met goede wagens en goede coureurs. De truck is goed genoeg, dat weten we. Maar het is duidelijk dat mijn zoon Gerard de strijd met de trucks van Kamaz en Tatra niet in zijn eentje kan winnen. Daarom wilden we Hans er graag bij hebben," zei Jan de Rooy.

Stacey zal met de vrachtwagen van De Rooy in juli de Silk Way Rally gaan rijden. Op basis van zijn ervaringen zal de auto verder worden verbeterd voor de Dakar.