Dalglish komende drie jaar trainer Liverpool

Olga Kroeders

Kenny Dalglish blijft trainer van Liverpool. De Engelsman werd in januari aangesteld als tijdelijke opvolger van Roy Hodgson, maar Liverpool heeft besloten Dalglish langer aan zich te binden. De 60-jarige trainer heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

"Het was een eenvoudige beslissing, omdat hij de enige kandidaat was", licht algemeen directeur Ian Ayre de keuze voor Dalglish toe. Ook eigenaar John Herry is tevreden met het aanblijven van het clubicoon. "Kenny is een legende bij deze club. Sinds januari heeft hij het beste uit de mensen weten te halen, die zich betrokken voelen bij Liverpool."

Dalglish, die Liverpool al tussen 1985 en 1991 leidde, is verheugd met zijn nieuwe contract. "Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Het is een prijs voor het werk dat we hebben verricht met de hele club."

Liverpool presteert sinds de aanstelling van Dalglish uitstekend in de Premier League. De Reds zijn opgeklommen naar de vijfde plaats in de competitie. Die positie geeft uiteindelijk recht op directe plaatsing voor de Europa League.


Dalglish komende drie jaar trainer Liverpool (Foto: Novum)