Rabo beschikt weer over Breschel

Olga Kroeders

Raborenner Matti Breschel is weer fit. De Deen miste bijna het hele seizoen vanwege een knieblessure, maar keert over twee weken terug in het peloton. Tijdens de Ronde van België verschijnt de 26-jarige coureur voor het eerst weer aan de start. Breschel heeft deelname aan de Tour de France nog niet uit zijn hoofd gezet.

"Ik kom net terug van trainingskamp en alles is goed verlopen", verklaart Breschel aan een Deense tv-zender. "We hebben een programma uitgestippeld met de Ronde van Zwitserland en het Deens kampioenschap. Ik moet veel kilometers maken en kijken of ik op tijd fit ben voor de Tour. Er is heel veel concurrentie."

Rabo nam Breschel over van Saxobank, maar beleefde nog weinig plezier aan de Deen. Hij onderging een knieoperatie in het najaar en moest de lenteklassiekers laten schieten. Medio februari keerde hij terug in het peloton tijdens de Ronde van de Algarve, maar kreeg opnieuw last van het gewricht en moest weer onder het mes.

In 2010 eindigde Breschel achter de Noor Thor Hushovd als tweede op het wereldkampioenschap op de weg in het Australische Geelong.