Lineage offline in het westen

Redactie

De grootschalige online game Lineage gaat eind juni offline in het westen. Dat heeft game-uitgever NCsoft woensdag bekendgemaakt op de officiële pagina van het PC-spel. Het online fantasy rollenspel is volgens de uitgever niet langer rendabel.

Lineage is een van de eerste grootschalige online games. Vooral in Zuid-Korea wist de game in 1998 snel een grote schare trouwe fans op te bouwen. Deze groep blijkt nog steeds groot genoeg om de servers in Azië online te houden. NCsoft zegt voorlopig enkel de stekker uit de westerse versie van de game te trekken.

Gamers met een abonnement op Lineage kunnen vanaf donderdag gratis spelen. Dat geldt ook voor iedereen die ooit een account voor de game heeft aangemaakt. Daarnaast mogen Lineage-spelers die gedurende dit kalenderjaar lid zijn geweest andere titels van de uitgever gratis uitproberen. Zo krijgen spelers twee maanden lang gratis toegang tot andere grote online games als Lineage 2, Aion en City of Heroes. Spelers krijgen tevens een code om het online rollenspel Guild Wars te kunnen spelen.


Lineage offline in het westen