EA geeft eerste game Nederlandse gamestudio uit

Redactie

De Amsterdamse gamestudio Vanguard Games heeft in samenwerking met game-uitgever Electronic Arts zijn eerste spel op de markt gebracht. Gatling Gears is vanaf woensdag beschikbaar in de online winkel van de Xbox 360. Volgende week dinsdag moet het spel op de PlayStation 3 verschijnen, mits het PlayStation Network weer online is. Dat heeft de game-uitgever bekendgemaakt.

Gatling Gears is de tweede game van Nederlandse bodem die dit jaar door een grote uitgever op de markt wordt gebracht. In februari bracht Sony het schietspel Killzone 3 van de Amsterdamse gamestudio Guerrilla Games op de markt.

Net als Killzone is Gatling Gears een schietspel, maar deze keer wordt er gespeeld vanuit een vogelperspectief. Gamers kunnen het spel online en offline alleen of met twee spelers tegelijk spelen.

Het schietspel is de tweede game binnen het Mistbound-universum dat een leidraad vormt binnen de games van Vanguard. Vorig jaar februari kwam het Amsterdamse bedrijf, toen nog onder de naam W!Games, met het strategiespel Greed Corp.


EA geeft eerste game Nederlandse gamestudio uit