Platje: "N.E.C. is een gevoelskwestie"

Olga Kroeders

Melvin Platje won gisteren met FC Volendam van MVV in de play-offs om plaatsing voor de Eredivisie. De supersub tekende een contract bij N.E.C. Nijmegen, maar richt zich nu nog op Volendam.

FC Volendam was met 3-2 te sterk voor MVV. Platje had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. De spits vindt dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen. "Dit is een hele grote opluchting. We hadden het voor de rust heel erg moeilijk. MVV was de bovenliggende partij en we mochten blij zijn dat het maar 1-0 stond", zegt hij tegen Voetbal International.

"Daarna was het aan ons. Gert Kruys zei dat het doelpunt wel zou vallen en daarin kreeg hij al snel gelijk. We hebben het spannend gemaakt in de laatste minuut, maar we hebben verdiend gewonnen." De aanvaller speelt komend seizoen bij N.E.C., maar houdt zich voorlopig alleen nog bezig met zijn huidige club.

"Je mag weten dat ik heel blij ben. Ik heb een goed gesprek gehad met Alex Pastoor. Het klopt dat ik ook met Heracles Almelo heb gesproken maar mijn voorkeur ging uit naar N.E.C. Laten we het een gevoelskwestie noemen. De komende weken hou ik me alleen maar bezig met FC Volendam. Misschien kom ik ze dan in de Eredivisie wel tegen."