[Coppa Italia] Palermo ten koste van Milan naar finale

Niels (DerMeister)

AC Milan zal dit seizoen niet de dubbel pakken. In de halve finale van de beker werd het vandaag verrassend uitgeschakeld door Palermo. Mark van Bommel pakte rood.

De eerste wedstrijd in Milaan was in 2-2 geëindigd. AC Milan speelde in Palermo met Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis. Milan kwam goed uit de startblokken, maar Robinho, Flamini en Seedorf konden het doel niet treffen. Milan had ruim het meeste balbezit.

Maar Palermo liet zich niet opzij zetten en kwam terug in de wedstrijd. Na iets meer dan een uur spelen pakte de thuisploeg zelfs de voorsprong: Giulio Migliaccio maakte de 1-0 tegen de verhouding in.

Amper tien minuten later was er een negatieve hoofdrol voor Mark van Bommel. Een overtreding op de doorgebroken Josip Ilisic in het strafschopgebied van Milan kostte de Nederlander een rode kaart. Cesare Bovo faalde niet en scoorde de penalty en bracht Palermo op 2-0.

Bovo bracht zijn ploeg een minuut later weer in de problemen door een gruwelijke trap tegen het gezicht van Alexander Pato. Ook hij kreeg rood en Milan had nog iets meer dan een kwartier voor minimaal twee treffers.

Maar Milan kon het niet meer bolwerken. Pas vier minuten in blessuretijd deed Zlatan Ibrahimovic eindelijk iets terug, maar toen was het al te laat. Palermo gaat door naar de finale van de Coppa Italia waarin het AS Roma of Internazionale tegenkomt.