[Premier League] Man City zeker van voorronde CL

Niels (DerMeister)

Manchester City heeft zich dinsdag verzekerd van de voorrondes van de Champions League. De nummer vier van de Premier League won in het eigen City of Manchester Stadium met 1-0 van Tottenham Hotspur door een eigen doelpunt van Peter Crouch en is verzekerd van de vierde plaats. Tottenham richt zich op plek vijf, die recht geeft op de Europa League.

Door de zege is City verzekerd van een plaats in de voorronde van de Champions League. Ook de derde plaats, die direct toegang geeft tot de poulefase van het kampioenenbal, is weer in zicht voor de Citizens. Nummer drie Arsenal heeft twee punten meer, met nog twee duels voor de boeg. Manchester City was nog niet eerder actief in het kampioenenbal.

Tottenham blijft steken op de zesde plaats. De Londenaren hebben negen punten minder dan nummer vier City en kunnen een tweede deelname aan het belangrijkste Europese bekertoernooi op hun buik schrijven. De vierde plaats is met een achterstand van negen punten niet meer haalbaar voor de ploeg van Rafael van der Vaart. Deelname aan de Europa League is nog wel te bewerkstelligen.

Vorig seizoen eindigden de Spurs nog boven Manchester City. De ploeg van trainer Harry Redknapp werd vierde en deed dit jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis mee aan de Champions League.


Citizens zeker van voorronde CL, Spurs haken af (Foto: Novum)