Schouderklopje kost Cavani drie wedstrijden

Niels (DerMeister)

Napoli moet het in de laatste wedstrijden van het seizoen stellen zonder smaakmaker Edison Cavani. De Uruguyaan deelde afgelopen week een schouderklopje uit aan scheidsrechter Paolo Valeri. De arbiter was hier niet van gediend en toonde de spits zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Ook de tuchtcommissie kon het schouderklopje van Cavani niet waarderen en heeft de aanvaller een schorsing opgelegd van drie wedstrijden. De Italiaanse competitie kent nog twee speelrondes en daardoor mist Cavani ook de eerste wedstrijd van het volgende seizoen, mits hij in de Serie A blijft spelen.

Dit seizoen verkeert Cavani in een uiterst goede vorm. Hij scoorde maar liefst 26 keer, maar zal geen topscorer worden van de Serie A. Op dit moment heeft Antonio di Natale twee doelpunten meer gescoord van de Uruguyaan.

In het restant van het seizoen kan Napoli, dat ook bezig is aan een sterk seizoen, de derde plaats bijna niet meer ontgaan. Met nog twee speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong op nummer vier Udinese zes punten. Napoli heeft vier punten achterstand op nummer twee Internazionale.