Neeskens in beeld bij FC Utrecht

Peterselieman

Johan Neeskens zou samen met Erwin Koeman en Marco van Basten in beeld zijn om bij FC Utrecht coach Ton du Chatinier te gaan vervangen. De positie van de oefenmeester staat onder druk nu een zeker lijkend ticket voor de play-offs voor Europees voetbal in rook op dreigt te gaan.

Utrecht speelt na de winterstop niet goed en is met nog één wedstrijd te gaan afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst, terwijl de nummer acht mag gaan strijden om Europees voetbal. Heracles Almelo bezet momenteel deze positie en heeft een voorsprong van twee punten op de Domstedelingen die komende zondag tegen AZ moeten winnen om nog kans te houden op de achtste plaats. Heracles moet dan tegen ADO Den Haag punten gaan verspelen.

Mocht dat niet lukken dan lijken de dagen van Du Chatinier bij Utrecht geteld. Komende zomer zal zijn positie geëvalueerd gaan worden en het enige dat hem nog overeind lijkt te kunnen houden is de zwakke financiële positie van de Domstedelingen. De club dreigt weer af te stevenen op een miljoenenverlies.

Als Du Chatinier moet vertrekken dan is Van Basten een van de kandidaten, maar hij lijkt te duur te zijn. Neeskens zou daarom de kandidaat zijn, al heeft hij wel tegen zich dat hij de schoonvader van spits Ricky van Wolfswinkel is en dit eventueel een onwerkbare situatie op kan leveren. Mede daarom lijkt Koeman een serieuze kanshebber om zijn carrière in Utrecht een doorstart te geven.