Manchester City wil Vertonghen aantrekken

Peterselieman

Ajacied Jan Vertonghen speelt komend seizoen mogelijk voor Manchester City. Trainer Roberto Mancini was zondag aanwezig bij de bekerfinale tussen Ajax en FC Twente om de verrichtingen van de Belgische verdediger te volgen. City zou tussen de twaalf en vijftien miljoen euro moeten betalen voor de 24-jarige Vertonghen. Dat schrijft De Telegraaf.

"Ik hoorde van Danny Blind dat Mancini er was. En ken de geruchten uit Engeland dat City hem wil", vertelde Ajax-trainer Frank de Boer aan het dagblad. Vertonghen, die nog een contract heeft tot de zomer van 2013, is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ajax. De Belg werd in 2007 nog verhuurd aan RKC Waalwijk, maar groeide daarna uit tot een dragende speler bij de Amsterdammers.

Als opvolger van Vertonghen ziet Ajax in Joris Mathijsen de ideale kandidaat. De 31-jarige verdediger van Hamburger SV zou bij de Duitse club mogen vertrekken. "Joris is zeker een optie", benadrukte De Boer. De 70-voudig international zou ongeveer vier miljoen euro moeten kosten. HSV laat de prijs mogelijk nog zakken, omdat Mathijsen volgend jaar transfervrij is.