Verbeek haalt neus op voor prijs beste trainer

Olga Kroeders

Gertjan Verbeek maakt geen kans op de Rinus Michels Award voor Trainer van het Jaar, maar daar kan de AZ-trainer niet mee zitten. Hij vindt de verkiezing geen niveau hebben.

"Ik vind die verkiezing echt van geen niveau", reageert Verbeek in Voetbal International. "Er wordt alleen op basis van de ranglijst genomineerd. Ik heb nog nooit een jurylid langs de kant zien staan. Fred Rutten zit bij de kandidaten. Niks ten nadele van hem, maar zet de begroting van PSV eens af tegen die van Excelsior. Alex Pastoor heeft van ons allemaal het beste gepresteerd."

Verbeek vindt het dan ook "belachelijk" dat de Excelsior-trainer niet genomineerd is voor de prijs. Hij staat zelf ook niet tussen de kandidaten, maar daar maakt Verbeek zich niet druk om. "Ik weet niet eens of ik nog wel genomineerd had kunnen worden, want ik ben geen lid meer van het CBV. Maar in dat geval had ik geweigerd. Ik hoef geen Rinus Michels Award, die prijs kan ik niet serieus nemen."

Wie er, naast Fred Rutten van PSV, wel genomineerd zijn voor trainer van het jaar zijn Michel Preud'homme van FC Twente, John van den Brom van ADO Den Haag en Harm van Veldhoven van Roda JC. Ook René Trost van Jupiler League-club MVV komt in aanmerking voor de prijs.