Tsonga wint subtopper van Baghdatis in Rome

Olga Kroeders

Jo-Wilfried Tsonga is doorgedrongen tot de tweede ronde in het Masters-toernooi van Rome. De Fransman klopte een slecht spelende Marcos Baghdatis uit Cyprus in zijn eersterondepartij met 6-3, 6-4. Roger Federer is de volgende tegenstander van de nummer achttien van de wereld. De Zwitser had een bye en kwam nog niet in actie.

Tsonga was oppermachtig in het eerste bedrijf. Hij kwam zelf geen enkele maal in de problemen op zijn eigen opslag en brak de Cyprioot twee maal. De tweede set vertoonde eenzelfde verloop. Baghdatis kreeg geen vat op de service van Tsonga en capituleerde na iets meer dan een uur spelen op het Italiaanse gravel.

In het damestoernooi waren maandag weinig verrassingen te melden. De grootste was toch wel de uitschakeling van Svetlana Kuznetsova door Greta Arn. De Hongaarse was in een bijna drie?alf uur durende marathonpartij met 3-6, 7-6 (4), 7-6 (9) te sterk voor de voormalige nummer twee van de wereld.

Iveta Benesova stond de iets beter geklasseerde Argentijnse Gisela Dulko slechts drie games toe en won simpel met 6-1, 6-2. Maria Jos?artinez Sanchez, de verrassende winnares van de vorige editie van het toernooi, ging met 0-6, 7-5, 4-6 onderuit tegen de veel beter geklasseerde Ekaterina Makarova uit Rusland.