'Prijsdaling hardware moet gameverkoop redden'

Redactie

De gameverkoop dreigt dit jaar flink te dalen. Alleen wanneer Microsoft en Sony net als Nintendo de prijs van hun spelcomputers laten dalen, kan er dit jaar nog winst worden gemaakt. "Een prijsverlaging van vijftig dollar zou vijf procent groei in de verkoop van games moeten opleveren", dat beweert marktanalist Michael Pachter van Wedbush & Morgan tegenover gamevakblad MCV.

De timing van de prijsdaling is belangrijk om de daling in de gameverkoop om te kunnen zetten in een groei. Volgende week laat Nintendo de prijs van de Nintendo Wii zakken. Een Wii met een spel kost dan ongeveer 150 euro.

Sony en Microsoft hebben nog geen nieuwe prijsdaling bekendgemaakt. De Amerikaanse marktanalist denkt dat de twee spelcomputerfabrikanten begin juni tijdens de E3-beurs dergelijke aankondigingen kunnen doen.

Tijdens de beurs in Los Angeles onthult Nintendo de opvolger van de Nintendo Wii. De spelcomputer, de momenteel Project Café wordt genoemd, zou hoge kwaliteit beelden ondersteunen en bestuurd worden met aanraaktablets.