Atouba, Sno en Suk mogen Ajax verlaten

Peterselieman

Ajax heeft vandaag afscheid genomen van een negental contractspelers. Evander Sno, Hyun Jun Suk en Thimothée Atouba zijn de opvallendste namen die uit Amsterdam mogen vertrekken. Eerder werd al bekend dat Mitchell Donald naar Roda JC vertrekt.

Vooral Kameroener Atouba kende weinig geluk bij de Amsterdammers. De verdediger debuteerde in 2009 onder Martin Jol, maar speelde in de met 4-3 verloren uitwedstrijd tegen PSV zijn enige competitieduel voor Ajax. Het is nog onduidelijk waar de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur en Hamburger SV volgend seizoen speelt.

Sno werd onder oud-trainer Marco van Basten naar Ajax gehaald, maar veroverde nooit een basisplaats in de hoofdmacht. Vorig jaar werd de middenvelder verhuurd aan Bristol City. Aan het begin van het huidige seizoen werd Sno getroffen door een hartaanval. Sindsdien kwam de voormalig Feyenoorder niet meer aan bod in Amsterdam en speelde hij vooral voor Jong Ajax.

De Koreaan Suk stond sinds januari 2010 onder contract bij de nummer twee in de Eredivisie. De 19-jarige aanvaller wist nooit definitief door te breken. Duitse media meldden in april dat Suk stage liep bij TSG Hoffenheim, maar tot een contract kwam het nog niet.