Salzburg kiest voor Moniz als trainer

Olga Kroeders

Ricardo Moniz wordt hoofdtrainer van Red Bull Salzburg. De 46-jarige Nederlander stond na het ontslag van Huub Stevens in april als interim-trainer voor de groep. De Oostenrijkse club heeft nu besloten om verder te gaan met Moniz die bijtekent voor twee jaar.

Ook assistent Niko Kovac blijft aan de ploeg verbonden. De voormalig Kroatisch international tekende eveneens voor twee jaar bij. Salzburg meldt op zijn website dat Heinz Hochhauser terugkeert als technisch directeur. De Oostenrijker bekleedde eerder de functie van hoofd jeugdopleidingen.

Voor Moniz is het de eerste keer dat hij een vaste aanstelling krijgt als hoofdtrainer. In het verleden was de Haarlemmer assistent-trainer bij onder meer Feyenoord, Tottenham Hotspur en Hamburger SV. In 2004 had de oud-profvoetballer de leiding bij Jong PSV.

Salzburg is nog in de race om de landstitel in Oostenrijk. De regerend landskampioen staat met nog vier speelronden te gaan derde in de competitie. De achterstand op koploper Sturm Graz bedraagt drie punten.