Weer grote hennepkwekerij Hoeksche Waard

Redactie

De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij in Klaaswaal opgerold. In een kassencomplex werden veertien- tot vijftienduizend plantjes aangetroffen. Vorige week werd in het nabijgelegen Oud-Beijerland ook al een grote plantage opgerold. De tip die tot de inval leidde kwam binnen na de publiciteit rond de politieactie van vorige week.

Op het moment van de inval waren er in de kassen aan de Rijksstraatweg zes mensen aan het werk. Die zijn aangehouden. Over de identiteit van de arrestanten kan de politie nog niets zeggen.

Bij de inval van vorige week in Oud-Beijerland ging het ook om een plantage in een kassencomplex. Het is niet bekend of de plantages in Klaaswaal en Oud-Beijerland iets met elkaar te maken hebben.

Behalve 25.000 plantjes trof de politie bij de inval van vorige week ook het stoffelijk overschot van een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De sectie die inmiddels is verricht heeft geen antwoord gegeven op de vraag of de man door een misdrijf om het leven is gekomen.