Dead Rising en Lost Planet waren afgewezen

wc-eend

Voormalig hoofdontwikkelaar bij Capcom, Keiji Inafune, heeft aangegeven dat Dead Rising en Lost Planet in eerste instantie afgewezen waren door Capcom. In een collegeles gaf Inafune uitleg aan studenten over zijn voormalige werk. Capcom hield er namelijk een 'alleen maar vervolgen'-mentaliteit op aan.

Inafune legt uit dat Capcom alleen maar vervolgen van zijn games wou zien. Er was wel wat ruimte voor nieuwe games maar zo'n 80% van alle games moest een vervolg zijn. Inafune legde uit dat Dead Rising en Lost Planet beide afgewezen waren door het management. De ontwikkelaar liet het er niet bij zitten en ging in het geheim toch door met ontwikkelen.

Op een gegeven moment zat Inafune zo'n vierhonderd procent over het prototype-budget van Lost Planet heen en kon het management niks anders doen dan de gok wagen. Inafune was er al op voorbereid met ontslag gestuurd te gaan worden mochten de projecten falen maar gelukkig zijn beide games goed terecht gekomen en is Capcom er verbeterd uitgekomen.

Inafune heeft recentelijk de twee bedrijven Intercept en Comcept opgezet.

Keiji
Wat een rebel!