Pirelli maakt meer compounds voor races bekend

Peterselieman

Bandenfabrikant Pirelli heeft voor weer enkele Grands Prix bekend gemaakt met welk rubber de Formule 1-coureurs zullen gaan racen. Hierdoor is de bandenkeuze tot en met de Grand Prix van Groot-Brittannië die half juli wordt gehouden bekend.

Pirelli maakte eerder al de keuze voor Spanje en Monaco bekend, waarbij in laatstgenoemde race de superzachte band het racedebuut zal gaan beleven. Voor de race in Canada zal er net als in Monaco gereden gaan worden met de zachte en superzachte banden, terwijl in Valencia gereden wordt met superzacht en medium. De zachte en harde banden worden voor de race op Silverstone uit de kast getrokken.

Daarnaast maakte de Italiaanse bandenfabrikant bekend dat de geteste nieuwe harde band vanaf de Grand Prix van Spanje in het programma opgenomen zal gaan worden. Deze gaat langer mee, waardoor de teams meer kunnen variëren met de strategie. Daarnaast dringt het merk aan op de aanpassing van de regels voor de natweerbanden. De teams krijgen per weekend maar een beperkt aantal setjes en kunnen als een weekend nat verloopt al tijdens de kwalificatie door het verse rubber heen zijn, waardoor de race lastig zal gaan verlopen. Door meer banden ter beschikking te stellen wordt dit voorkomen.