[Premier League] Uitslag United - Chelsea

Olga Kroeders

Manchester United kan de landstitel nauwelijks meer ontgaan. De Red Devils wonnen op Old Trafford met 2-1 van concurrent Chelsea en hebben met nog twee duels te gaan een voorsprong van zes punten. De doelsaldi van beide ploegen zijn gelijk. Als United volgende week bij Blackburn Rovers minimaal een punt pakt is het achttiende kampioenschap een feit.

De ploeg van Sir Alex Ferguson kwam flitsend uit de startblokken en stond al na 36 seconden met 1-0 voor. Javier Chicharito Hernandez werd diep gestuurd en kon door slecht dekken van David Luiz alleen door op doelman Petr Cech: 1-0. Halverwege de pauze leek het duel beslist toen Nemanja Vidic met het hoofd voor de 2-0 zorgde.

Ook in het tweede bedrijf was het United dat de lakens uitdeelde. Carlo Ancelotti bracht Alex en Michael Essien in het veld voor meer stabiliteit, waardoor Chelsea wat rustiger oogde. Naarmate de tweede helft vorderde gaf Chelsea meer ruimte weg en ontstonden grote gaten op het middenveld. Ondanks een aantal gevaarlijke uitbraken wisten de Mancunians echter niet te scoren.

Frank Lampard bracht de spanning in de wedstrijd even terug met de aansluitingstreffer namens Chelsea. De Engels international verlengde twintig minuten voor tijd een kopbal van Branislav Ivanovic tot doelpunt. In het vervolg werd niet meer gescoord.

Eerder op de middag ging Arsenal met 3-1 onderuit bij Stoke City. De Londenaren haalden slechts elf punten uit de laatste negen duels en zijn definitief afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. Arsenal won in 2005 voor het laatst een grote prijs.

De Gunners liepen bijna het hele duel achter de feiten aan en stonden bij rust al met 2-0 achter tegen de finalist van de FA Cup. Kenwyne Jones en Jermaine Pennant tekenden voor de treffers. Tien minuten voor tijd maakte Robin van Persie de aansluitingstreffer, maar Jon Walters bracht de marge twee minuten later weer op twee treffers, na knullig uitverdedigen van Johan Djourou.