Roemer meest gewaardeerde fractievoorzitter

Steven (raistlin6)

Van alle fractieleiders krijgt SP-leider Emile Roemer het meeste vertrouwen van de kiezer. Hij is de enige fractieleider die gemiddeld een voldoende scoort, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Vorig jaar moest Roemer het nog met een 4,3 stellen, dit jaar haalt hij met een 5,8 een voldoende. Op enige afstand volgt D66-voorzitter Alexander Pechtold met een 5,1. Pechtold scoort hetzelfde als vorig jaar, al heeft hij tussendoor in januari nog op een 5,4 gestaan.

Het besluit om in te stemmen met de politietrainingsmissie in Kunduz lijkt GroenLinks-leider Jolande Sap geen schade te hebben toegebracht. Zij staat nog altijd op een 5,0. Dat is goed genoeg voor een derde plaats. Uit andere peilingen van Peil.nl blijkt al langer dat VVD-leider Mark Rutte erg populair is, maar hij doet in dit lijstje niet mee omdat hij geen VVD-fractievoorzitter is. Zijn opvolger, Stef Blok, staat op de vierde plaats met een 4,8.

PvdA-leider Job Cohen daalde van een 4,9 naar een 4,5. Daardoor staat hij nog maar net boven PVV-leider Geert Wilders, die steeg van een 3,2 naar een 4,3. Bij zijn eigen aanhang haalt Wilders hoge cijfers, maar het gemiddelde wordt omlaag gehaald doordat hij bij de linkse kiezer weinig waardering oogst.

In de zetelpeiling is deze week niets veranderd. De gedoogcoalitie staat nog altijd op een minderheid van 71 Kamerzetels.


Roemer hoogstgewaardeerde fractievoorzitter (Foto: Novum)