Todt wil testverbod in F1 versoepelen

Peterselieman

FIA-president Jean Todt wil het huidige testverbod in de Formule 1 deels op gaan heffen. Nu mogen de renstallen gedurende het seizoen alleen enkele rechtelijntests uitvoeren en is er de mogelijkheid voor een filmdag. Todt wil hier enkele testdagen aan toevoegen.

De Fransman heeft dan ook een plan op tafel gelegd om de teams toe te staan om gedurende het seizoen drie keer twee dagen te laten testen. De plannen hiervoor worden op 23 juni in Valencia door de Formula 1 Commission besproken. De FIA-president hoopt dat de teams akkoord gaan met zijn plannen, zodat deze in 2012 in kunnen gaan, anders wordt het een jaar later.

"Het is een domme beslissing om niet te testen tijdens het seizoen. In verleden was het gekkenwerk met ongelimiteerd testen, maar van ongelimiteerd tot een verbod op testen is niet de juiste maatregel. Jonge rijders kunnen niet testen. Ze krijgen de kans niet om ervaring op te doen in de Formule 1. Ik wil ervoor zorgen dat deze situatie in de toekomst verandert," zei Todt die weet dat het huidige verbod ingesteld is om kosten te besparen.