[GP2] Uitslag Race 2 Turkije

Peterselieman

Stefano Coletti heeft de sprintrace van de GP2 Series in Turkije op zijn naam geschreven. De Monegask bleef op Istanbul Park Giedo van der Garde en Sam Bird voor.

Dani Clos mocht van poleposition vertrekken, maar de Spanjaard had niet de snelheid om Coletti lang achter zich te houden. De Monegask was als vierde gestart en lag na de eerste bocht al derde. Hij pakte al snel Charles Pic voor de tweede stek en na een fraai gevecht nam hij de leiding over om deze niet meer af te staan.

Achter Coletti reed Van der Garde een sterke race en de Nederlander rammelde dan ook al snel bij Clos aan de deur. De Spanjaard kon de druk van de Barwa Addax-rijder niet aan en stond zijn tweede plaats af. Voor Van der Garde was Coletti toen al buiten bereik. Clos viel daarna langzaam terug. De winnaar van gisteren Romain Grosjean werd slechts tiende toen hij het gevecht met Sam Bird en Jules Bianchi aanging en laatstgenoemde in zijn wil om naar voren te komen in de rondte tikte. Grosjean beschadigde hierbij zijn auto.

De race leek beslist totdat Julian Leal en Davide Rigon elkaar op het rechte stuk bij start/finish raakten en er verspreid zoveel brokstukken lagen dat de safety car naar buiten moest komen. Na de herstart drong Van der Garde bij Coletti aan, maar de Monegask hield de deur dicht en reed naar de zege. Achter dit duo snoepte Bird net voor de streep nog de derde plaats van Pic af.