Waarom Chell van Portal 2 stom is

Kevin (KoosyNL)

Portal 2 is drie weken geleden verschenen en als we Metacritic, en natuurlijk ook onze eigen review, mogen geloven misschien wel een goede kandidaat om als één van de beste games van dit jaar beschreven te kunnen worden. De game zit vol humor en heeft een gigantisch script. Toch is er één karakter in de game dat niets zegt. En dat ben jij!

De hoofdpersoon genaamd Chell zegt in de hele game geen woord. Valve heeft in een interview laten weten dat ze hier specifiek voor hebben gekozen om je het gevoel te geven dat jij deze persoon bent en zelf de gedachten van de persoon in mag vullen. Dit doen ze ook in games als de Half Life-serie waar Gordon Freeman ook geen woord zegt. Toch is het bij Chell makkelijker om te doen aangezien ze zelf niet veel karakter heeft.

“I don’t think people are super invested in the character of Chell…obviously because we haven’t given her much character. But they’re invested in the relationship they have as the player. We always assumed she could talk, she just chooses not to, what with robots all being dicks, why give them the satisfaction?”

Daarnaast heeft de stomheid van Chell een bepaalde invloed op de humor in de game. Volgens Valve zijn er twee verschillende soorten situaties die humoristisch zijn en doordat Chell geen woord zegt, is het makkelijker om haar daar in te stoppen.

“There’s this thing with comedy…there’s sort of two different patterns. One is, you’re the straight man in a world gone mad, and the other one is you’re a crazy person in a straight world. Portal is definitely the world gone mad straight man, and the straight man is you. Because you have to write in the margins in a game, time is at a premium, so the fact that there’s already this established thing where you have a silent protagonist, that saves us a lot of time."

Chell