Brandstofprobleem voor Kobayashi

Peterselieman

Het Formule 1-team van Sauber heeft bekend gemaakt waarom Kamui Kobayashi strandde tijdens het eerste deel van de kwalificatie in Turkije. De bolide van de Japanner kampte met een probleem met de brandstofdruk, waardoor hij geen tijd neer kon zetten en uiteindelijk van de wedstrijdleiding toestemming moest krijgen om in de race te mogen starten.

"We stuurden hem in Q1 meteen vroeg naar buiten om de systemen te controleren, maar opeens viel de brandstofdruk weg. Vooral als de druk hoog oploopt hadden we problemen. We moeten dit incident goed onderzoeken, want dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Het was jammer voor Kamui en hij staat nu voor een grote uitdaging morgen. Hij is een echte vechter en doordat hij nog veel nieuwe banden heeft zie ik nog altijd mogelijkheden voor de race," zei technisch directeur James Key.

Kobayashi zelf houdt nog een slag om de arm. "Ondanks dat ik goed kan inhalen, staan er toch wel heel erg veel auto's tussen mij en de tiende positie. Ik ging meteen in Q1 naar buiten omdat we enkele systemen wilden checken. Op het achterste rechte stuk hield de motor er opeens mee op. Het was een probleem met het brandstofsysteem en het kost veel tijd om dat systeem te vervangen. Ik moet accepteren dat ik vandaag te maken had met pech en ik ga morgen alles geven in de race."