Djokovic ontsnapt tegen Bellucci

Stefan (sportfreak)

Thomaz Bellucci heeft de zegereeks van Novak Djokovic net niet ten einde kunnen brengen. De verrassende Braziliaan nam in de halve finale van het Masters-toernooi in Madrid een set en een break voorsprong voordat de nummer twee van de wereld zich oprichtte. Via een 4-6, 6-4, 6-1 zege dwong de Servier alsnog een finaleplaats af.

Djokovic, die dit jaar in zijn eerste dertig partijen nog niet verloor, oogde tegen Bellucci vermoeid. De Braziliaan, die eerder deze week al Andy Murray en Tomas Berdych uitschakelde, stond de ballen daarentegen uitstekend te raken. Bellucci stuurde Djokovic over de baan en kwam zo op 6-4, 3-1 voor.

Daarna werd Djokovic wakker en vocht de Servier zich terug in de partij. Via een break kwam de tweevoudig grandslamwinnaar op 3-3 gelijk en in de tiende game van het tweede bedrijf betekende een nieuwe break dat een derde set de beslissing moest brengen. In die derde set brak Djokovic direct door de opslag van de steeds gefrustreerder ogende Bellucci. Toen de Braziliaan ook nog last van zijn beenspieren kreeg, was het pleit beslecht. Bij 3-0 achter won Bellucci nog eenmaal zijn opslag, maar daar bleef het wel bij.

Voor Djokovic wordt de ontmoeting met Nadal zijn derde van het jaar. Zowel in Indian Wells als in Miami moest de Spanjaard in de finale voor Djokovic buigen.