Suriprofs kloppen Heracles Almelo

Olga Kroeders

De Suriprofs hebben na strafschoppen van Heracles Almelo gewonnen. Op het Rotterdamse Kasteel kwamen de voetballers van Surinaamse afkomst op een 2-0 voorsprong, maar Heracles trok de stand gelijk. In de penaltyreeks waren de door Dean Gorré en Winston Bogarde getrainde Suriprofs met 3-1 te sterk voor de Eredivisieploeg.

Na een vermakelijke eerste helft stond er een 2-1 stand op het bord en ook na rust kreeg het publiek genoeg leuks te zien. Opvallende verschijning was de 16-jarige Manchester United-jeugdspeler Kenji Gorré, die van zijn vader mocht invallen. De Suriprofs hadden toen echter al de gelijkmaker geïncasseerd, zodat strafschoppen nodig waren.

Daarin vielen vooral de doelmannen Rodney Ubbergen en Nick Hengelman op. Beiden stopten twee ballen en Everton schoot namens Heracles bovendien tegen de paal, zodat Lorenzo Davids de winnende penalty binnen kon schieten. De aanvoerder van de Suriprofs liet die kans niet liggen.

De Suriprofs speelden tot 2009 jaarlijks in Amsterdam tegen de kampioen van de Eerste Divisie, maar vorig jaar ging dat duel niet door. Dit jaar werd in Heracles een nieuwe tegenstander gevonden.