[GP2] Uitslag Race 1 Turkije

Peterselieman

Romain Grosjean heeft de eerste race van het GP2-seizoen 2011 op zijn naam geschreven. De Fransman bleef op Istanbul Park Sam Bird en Jules Bianchi voor. Giedo van der Garde werd keurig vierde, na als elfde te zijn gestart.

Grosjean mocht van poleposition vertrekken en hield deze plaats na de start vast, voor de als tweede vertrokken Bird. Er viel direct een crash te noteren, omdat Esteban Gutierrez de controle over zijn bolide verloor en Max Chilton raakte. De auto van Fabio Leimer werd hierdoor gelanceerd en hij kwam op zijn beurt tegen Kevin Mirocha. Hierdoor moest de safety car naar buiten komen, terwijl de rommel op de baan opgeruimd werd.

Na de herstart reden Grosjean en Bird weg bij de rest van het veld en kwamen in deze volgorde over de eindstreep, ondanks dat Bird in de laatste ronde nog hevig bij de leider aandrong. Daarachter reed Van der Garde zich een weg naar voren en kwam op de derde plaats uit, maar omdat de banden van de auto van de Nederlander versleten waren moest hij in de laatste ronde Bianchi toch nog voorbij laten.

De uitslag van de race kan hier worden gevonden.