[Giro] Hoogerland gaat voor ritzege

Frank (franklop)

Johnny Hoogerland start vandaag in zijn tweede grote ronde. In de Vuelta van 2009 imponeerde hij door constant in de aanval te zijn en hoog te eindigen in het klassement. In de Giro d'Italia van dit jaar zal hij niet anders gaan koersen. Het doel; een ritzege.

"Niemand hoeft er aan te twijfelen dat ik me zal laten zien," vertelde hij tegen de PZC. "Of ik nu vijftigste of honderdvijftigste eindig, het maakte me niets uit. Ik rij de Tour nog en wil daar ook goed voor de dag komen. Die etappe in de Giro, daar gaat het me om."

De renner van Vacansoleil heeft zijn oog laten vallen op de etappes naar de Etna, Monte Zoncolan en Sestrière. "Maar dan ben ik vast niet de enige," stelt hij nuchter vast. De bergetappe op vrijdag 13 mei naar Montevergine staat eveneens in zijn rondeboek aangekruist. Hij viert die dag zijn 28e verjaardag.

Hoogerland is van mening dat de Giro een mooiere koers is dan de Tour. "De Tour is dan misschien wel hét evenement van het jaar, maar het parcours in de Giro is zwaarder. Zeker dit jaar. Italië spreekt mij sowieso meer aan. Veel mooier dan Frankrijk. Ik kan bijna niet wachten om eraan te beginnen."