Verkeersoverlast verwacht door bekerfinale

Redactie

Automobilisten op de snelwegen van en naar Amsterdam, Rotterdam en Enschede moeten zondagmiddag en -avond rekening houden met vertraging. Ruim 34.000 supporters worden dan met bussen naar Rotterdam vervoerd naar de bekerfinale tussen FC Twente en Ajax. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) vrijdag.

De bijna tweehonderd bussen uit Amsterdam worden vanaf ongeveer 12.00 uur in konvooi naar Rotterdam begeleid door de politie. Daarvoor worden de snelwegen tijdelijk verkeersvrij gemaakt. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Rond Enschede kan het verkeer vanaf 10.00 uur overlast verwachten. De bijna tweehonderd bussen vanuit Twente rijden niet allemaal in konvooi. Als ze dat wel zouden doen, levert dat volgens de VID een rij bussen op met een lengte van ruim 12 kilometer.

Na de wedstrijd gaan de fans weer terug. Dat hindert het verkeer naar verwachting tussen 20.30 en 23.00 uur. Het vrachtverkeer wordt in de avonduren vanaf het knooppunt Beekbergen omgeleid in de richting van Zwolle of Arnhem.