Details Assassin's Creed: Revelations gelekt

Patrick Godschalk (Arguru)

Op het internet blijft tegenwoordig niets meer geheim. Dat geldt ook voor de details van de nieuwe Assassin's Creed-game, genaamd Assassin's Creed: Revelations. Deze zouden eigenlijk pas bekend worden bij de volgende uitgave van het blad Game Informer, maar het internet is sneller!

Zoals eerder bekend is gemaakt, speelt Assassin's Creed: Revelations zich af in Constantinopel, de hoofdstad van het Byzantijnse rijk, oftewel het Oosterse Romeinse Rijk. In de game wordt deze stad verdeeld in vier verschilende districten: Constantine, Beyazid, Imperial en Galata. Als speler zal je ook Cappadocia gaan bezoeken.

De Animus van vroeger
In Assassin's Creed: Revelations speel je weer met Ezio Auditore da Firenze, die nu ouder dan vijftig is. Zo ziet hij er dan ook uit op de omslag van Game Informer, inclusief wit baardje. In Revelations is Ezio op zoek naar zegels, die de herinneringen van Altaïr bevatten. Hiermee kan Ezio in Altaïr's leven kijken, net als hoe Desmond dat doet met de Animus. Je zal dan ook, via Ezio, met Altaïr spelen in Assassin's Creed: Revelations.

Nieuwe Assassin-snufjes: bombs away!
Ezio zal in het bezit zijn van een nieuw snufje, genaamd de 'hookblade'. Daarmee zal hij middels ziplines tot 30% sneller door door de stad kunnen reizen. Als een echte assassin kan Ezio hier ook vijanden mee vastpakken en een combo-aanval uitvoeren.

De controls zijn hier ook iets op aangepast. Wanneer je bij de PS3 op Circle drukt, of bij de Xbox 360 op B, zul je hiermee de hookblade aansturen. De Triangle-/Y-knop zul je nodig hebben om projectielwapens en bommen te gebruiken. Er zullen overigens rond de 300 verschillende soorten bommen aanwezig zijn in het spel, die Ezio zelf kan vervaardigen.

Eagle Vision ondergaat ook een verandering en wordt 'Eagle Sense'. "Eagle Sense lets you focus on a character and see where he's been," aldus Alex Amancio van Ubisoft. "You'll get an approximation of where he will go. If you're able to detect the path a guard will take, you can run ahead, set a bomb, and create a trap or an ambush."

Borgia Towers worden Assassin's Dens
Het Borgia Towers-concept uit Assassin's Creed: Brotherhood is ook uitgebreid naar een nieuw systeem: de Assassin's Dens. In de game zul je diverse aanvalsscenario's moeten voltooien om de Tempeliers te kunnen verslaan. Zodra je een Assassin's Den tot je beschikking hebt, kun je de gebouwen in de regio verbeteren en ziplines op daken plaatsen. Je kan zelfs de stadswachters overhalen om neutraal te worden, in plaats van vijandig. Let wel op, want hoe beruchter je wordt, hoe groter de kans dat je je Assassin's Den kwijtraakt!

Want wat jij kan, kunnen de Tempeliers natuurlijk ook. De Tempeliers vallen dan ook maar al te graag je Den aan. Als dit gebeurt, kun je deze aanval natuurlijk zelf afslaan. Maar als je niet in de buurt bent om dit te doen, kun je ook troepen sturen om de dreiging te stoppen. Daarvoor moet je je naar de dichtbijzijnste Den begeven. Als je je hier niet de hele tijd mee bezig wilt houden, dan kun je een meesterassassin toewijzen als beheerder van een Den, welke dan ook nooit overgenomen worden.

Voordat je een meesterassassin tot je beschikking hebt, moet je deze natuurlijk wel eerst trainen. Waar je in Assassin's Creed: Brotherhood tien levels had, heb je er in deze game vijftien.

Side-quests weg, hallo random events!
Het systeem van side-quests is de prullenbak in gegooid. In plaats daarvan gaat Revelations gebruik maken van willekeurige events. Als je dus rustig door de stad aan het lopen bent, kan je zomaar een winkeleigenaar tegenkomen die beroofd wordt, of een klein meisje dat vraagt om je hulp.

Desmond's zwarte ruimte
Natuurlijk speelt ook Desmond Miles een rol in Assassin's Creed: Revelations. In dit deel bevindt Desmond zich in de Animus, in een safe mode wat de 'Black Room' heet. Hier zul je Desmond's verloren herinneringen moeten aanroepen. In deze 'sequences' zul je een met een verhaalverteller een aantal puzzels moeten oplossen. "Door het maken en manipuleren van de geometrie in de gamewereld, zal Desmond de versplinterde lagen van zijn onderbewustzijn moeten herstellen," aldus Game Informer.

Mocam-technologie
De gameontwikkelaars hebben ook gebruik gemaakt van een nieuwe technologie, genaamd Mocam. Game Informer omschrijft dit als een "intriguing amalgamation of traditional animation, performance capture and the fascinating new style of performance on display in games like LA Noire."

Uitgebreidere multiplayer
Tot slot keert ook multiplayer terug in Assassin's Creed Revelations. Wel zal deze een meer verhaalvertellende focus hebben, aangezien het verhaal één van de belangrijkste punten in de Assassin's Creed-franchise is. Je zal ook het uiterlijk en de wapens van je character kunnen aanpassen, en je zal gildes kunnen beginnen.

Assassin's Creed: Revelations komt in november uit voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.