Plantendief gepakt door blaadjesspoor

Redactie

Een reeks diefstallen van planten uit tuinen en woningen in Heerhugowaard lijkt te zijn gestopt. De politie heeft een 60-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden als verdachte, nadat een gedupeerde een spoor van blaadjes had gevolgd.

De man werd vrijdagochtend rond 07.15 uur in de kraag gevat, nadat al enkele dagen op verschillende plekken in de Noord-Hollandse plaats planten uit tuinen bleken te zijn verdwenen. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag was het raak en werden bij tuinen in de omgeving van de Loodwitstraat vers aangeplante planten weggenomen.

Een van de bewoners herkende een spoor van afgevallen blaadjes en modder en kwam bij de achtertuin van de woning van de 60-jarige terecht. Deze tuin stond vol plantjes en bloempotten. De eigenaar herkende ook zijn eigen planten, die nog niet waren ingegraven.

Of ook planten van de andere diefstallen in de tuin van de verdachte staan, wordt nog onderzocht. De verdachte heeft in een eerste verklaring gezegd 's nachts vaak wakker te liggen. Hij ging dan zijn bed uit en struinde tuinen af.