Juventus verlengt met Del Piero, Pirlo in beeld

Peterselieman

Alessandro Del Piero verlengt zijn aflopende verbintenis bij Juventus met één jaar. De 36-jarige aanvoerder van de Turijnse club zet vrijdag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport vandaag. Ook Andrea Pirlo, spelmaker van AC Milan, is in beeld bij de Oude Dame.

Tullio Tinti, de spelersmakelaar van Pirlo, ontkent dat er met Juventus is gesproken over een overgang van de 72-voudig international. "We hebben niet over Pirlo gesproken en moeten eerst met Milan in gesprek," meldde de zaakwaarnemer van Juve-spelers Luca Toni en Alessandro Matri. "Ik heb er nog niet met hem over gesproken. Er is geen haast."

Del Piero begon zijn loopbaan bij Padova, dat hij in 1993 na twee seizoenen verruilde voor Juventus. Bij de Oude Dame kwam de aanvaller in achttien jaar tot 487 duels in de Serie A, waarin hij 204 keer doel trof.

De technisch begaafde aanvaller won zeven landstitels, de Champions League, de wereldbeker voor clubteams, de Coppa Italia en de Europese Super Cup met Juventus. Met Italië werd hij in 2006 wereldkampioen in Duitsland.

Door een omkoopschandaal werd Juventus twee titels ontnomen en in 2006 teruggezet naar de Serie B, het tweede profniveau in Italië. Del Piero bleef zijn club trouw, werd kampioen en leidde Juventus terug naar de Serie A.