Van Geel: "Verkopen is een optie"

Olga Kroeders

Martin van Geel is sinds gisteren officieel in dienst bij Feyenoord. Zijn eerste taak is om de selectie voor volgend seizoen op orde te krijgen.

In de huidige selectie van Feyenoord zit een groot aantal spelers waarvan het contract afloopt in 2012. Met al deze spelers moet Van Geel om de tafel en daarnaast moet de technisch directeur nog op zoek naar een nieuwe spits, aanvallende middenvelder en linksback. Dat zal Van Geel moeten doen met een beperkt budget.

"In het uiterste geval zal ik aankloppen bij de Vrienden van Feyenoord om een speler te kunnen aantrekken", zegt Van Geel in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar dan alleen als wij heilig overtuigd zijn van een kandidaat. Als het risico voor investeerders eigenlijk minimaal is."

De mogelijke opvolger van de naar Inter vertrekkende Luc Castaignos is Guyon Fernandez van Excelsior. Verder hoopt Van Geel Jordy Clasie over te halen naar Feyenoord te komen en moet hij enkele sleutelspelers zien te overtuigen van een nieuw contract. Ron Vlaar, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij hebben een contract tot 2012.

"Ik hoop dat die spelers bijtekenen, maar de liefde moet van twee kanten komen. Als ze niet willen blijven, is verkopen een optie. Maar alleen als de financiële opbrengst het sportieve verlies zal overstijgen."