Anderson regisseert rampendrama Pompeii

Redactie

Paul W.S. Anderson gaat de film Pompeii regisseren. Het drama vertelt over de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus die de Italiaanse stad Pompeï bedelft. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De 46-jarige Anderson is vooral bekend van commerciële actiefilms als Mortal Kombat (1995), Resident Evil (2002) en AVP: Alien vs. Predator (2004). Hij legt momenteel de laatste hand aan de 3D-film The Three Musketeers, die op 13 oktober in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

Het scenario van Pompeii is geschreven door het echtpaar Lee Batchler en Janet Scott Batchler. Zij werkten al vaker samen en zijn vooral bekend van Batman Forever uit 1995.

Pompeii gaat over een slaaf van een scheepsmagnaat die ervan droomt zijn vrijheid te kopen en de dochter van zijn meester ten huwelijk te vragen. De twee hebben al geruime tijd een heimelijke relatie. Hij wordt echter op een schip naar Rome gezet, ver weg van zijn geliefde en zijn beste vriend die gladiator is. Als hij ziet dat de stad onder de as van de vulkaan bedolven wordt, zet hij alles op alles om hen te redden.

De distributierechten voor Pompeii worden later deze maand tijdens het filmfestival in Cannes te koop aangeboden aan filmdistributeurs. Wanneer de film in de bioscoop moet verschijnen, is nog onbekend.


(Foto: Novum)