Brands: "Rutten mag blijven bij PSV"

Peterselieman

Fred Rutten mag van technisch directeur Marcel Brands zijn tot medio 2012 doorlopende contract als hoofdtrainer bij PSV gewoon uit gaan dienen. De oefenmeester ligt onder vuur in Eindhoven omdat het spel volgens de supporters te wensen overlaat en de ploeg dit jaar overal naast dreigt te grijpen.

"Hij heeft een contract voor nog een seizoen en ik zie geen reden om dat voortijdig te beëindigen," zei Brands die zich niet kan vinden in de kritiek op Rutten in het AD. "Maar bij ons leeft dat totaal niet. Oké, PSV wordt ook in zijn tweede seizoen geen kampioen. Maar moeten wij Fred Rutten afrekenen op het feit dat Orlando Engelaar een onterechte rode kaart krijgt tegen Feyenoord? PSV heeft tot de laatste speeldag meegedaan om de landstitel, heeft de kwartfinale van de Europa League bereikt. Fred is bovendien een trainer die voetballers aantoonbaar beter maakt."

PSV kan onder leiding van Rutten wel de voorronde van de Champions League nog bereiken door op 15 mei de laatste wedstrijd uit bij FC Groningen te winnen. Hierdoor worden de Eindhovenaren dan tweede in de Eredivisie en maken ze kans om ook in het seizoen 2011-2012 deel te nemen aan het kampioenenbal. Of dit nog met Rutten zal zijn is nog de vraag, want het is mogelijk dat de oefenmeester zelf de handdoek in de ring zal gaan gooien. Na het seizoen zal Rutten met de directie van PSV om tafel gaan om het seizoen te gaan evalueren.

Voor het nieuwe voetbaljaar is wel duidelijk dat de club ondanks een mogelijke tweede plaats weinig geld voor aankopen heeft. "Dat kunnen we ons in de huidige financiële situatie niet permitteren. Het maakt ons als club wel iets aantrekkelijker, als we in elk geval de hoop op Champions League-voetbal kunnen bieden. Maar we zullen financieel geen onverantwoorde dingen doen om dat toernooi te bereiken. We hebben dit seizoen een grof tekort op de begroting," zei Brands die door het mislopen van de titel de kampioenspremie in ieder geval in zijn zak kan houden.