Michael weg, Coughlan naar Williams

Peterselieman

Het Formule 1-team van Williams ondergaat zoals verwacht op technisch gebied een grote verandering. Na dit seizoen zullen technisch directeur Sam Michael en hoofd aerodynamica Jon Tomlinson de Britse renstal gaan verlaten, terwijl Mike Coughlan vanaf juni hoofd enigeneering wordt.

Michael is al tien seizoenen werkzaam voor Williams, waarvan de laatste jaren als technisch directeur. Zijn positie kwam dit jaar onder druk te staan omdat de FW33 de hoge verwachtingen niet waar kon maken en aandeelhouder Toto Wolff zich daarom begon te roeren. Om dezelfde reden zal ook Tomlinson na een vijfjarig dienstverband de Britse renstal na dit jaar gaan verlaten. Opvallend is dat ze volgens mede-teameigenaar Frank Williams zelf hun ontslag hebben ingediend.

Om de weg omhoog in te slaan is Coughlan door het team uit Grove aangetrokken. Aan de Brit kleeft wel een luchtje, omdat hij in 2007 door het Formule 1-team van McLaren op straat werd gegooid vanwege spygate, waarbij hij beschikte over delen van het ontwerp van de Ferrari. Hij mocht twee jaar niet in de Formule 1 actief zijn.

Couglan werkte in de F1 voor Lotus, Tyrell, Ferrari en Arrows voordat hij in 2002 naar McLaren ging. Na zijn straf was de Brit aan het Ocelot Light Protected Patrol Vehicle en was hij actief voor het NASCAR-team Michael Waltrip Racing. Hij wil zichzelf nu gaan bewijzen en Williams op een sportieve manier weer terug naar de top brengen.