Di Resta trekt zich niets van geruchten aan

Peterselieman

Paul di Resta is bezig aan zijn eerste seizoen als racecoureur in de Formule 1. De Schot is het jaar bij Force India sterk begonnen en dat is velen opgevallen. Hij wordt nu al genoemd als mogelijke opvolger van Michael Schumacher bij Mercedes Grand Prix, terwijl de zevenvoudig wereldkampioen bij dat team nog tot eind 2012 vastligt.

Di Resta is Mercedes-protegé en won vorig jaar de titel in de DTM. Dit jaar heeft hij in de Formule 1 bij Force India zijn ervaren teamgenoot Adrian Sutil in de kwalificatie al drie keer geklopt en in totaal twee punten in de races gepakt. In China eindigde hij met plaats elf net buiten de punten. "Het was erg teleurstellend om geen punten te scoren in China, nadat we ons daar als achtste hadden gekwalificeerd," zei de Schot in de Telegraph.

Di Resta zegt zich niet bezig te houden met de geruchten dat hij binnen een redelijke termijn bij Mercedes GP in kan stappen om daar Schumacher te vervangen. "Ik heb een goede band met Mercedes. Ze hebben me enorm geholpen tijdens mijn carrière en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Het is leuk dat mensen over mij aan het praten zijn, maar ondertussen houd ik me liever bezig met het verbeteren van mijn prestaties."