Opnieuw problemen met games Sony

Redactie

Gamers ondervinden opnieuw problemen met gameproducten van Sony. Online PC-spellen als Free Realms en DC Universe Online zijn sinds maandag niet te spelen. Twee weken geleden haalde het gamebedrijf het PlayStation Network van de PlayStation 3 offline nadat hackers toegang hadden gekregen tot privégegevens van gamers.

Het gamebedrijf heeft de spellen offline gehaald als gevolg van een veiligheidslek. Dat laat het bedrijf weten in een eerste verklaring. Het is niet bekend of het incident met de PC-spellen in verband staat met de inbraak op het PlayStation Network.

Ook de websites van de betreffende PC-spellen zijn op dit moment niet beschikbaar. Sony Online Entertainment zegt maandag met een verklaring te komen.

Zaterdag legde het bedrijf een verklaring af in Tokyo naar aanleiding van de inbraak op het PlayStation Network. Toen gaf Sony aan dat 77 miljoen persoonsgegevens op straat liggen, waaronder de gegevens van tien miljoen creditcards. Het gamebedrijf liet weten dat bepaalde functies van het netwerk in de loop van deze week weer online komen.