Boschker bepaalt zelf moment van stoppen

Peterselieman

Sander Boschker mag dan inmiddels 40 jaar oud zijn, aan stoppen denkt de doelman van FC Twente nog altijd niet. De Tukker droeg vorig jaar bij aan de eerste landstitel voor de ploeg uit Enschede, maar raakte in de voorbereiding voor dit seizoen zijn plaats onder de lat kwijt aan Nikolay Mihaylov, maar daar heeft hij geen moeite mee.

Stoppen? "Wat een onzin!. Nee, ik heb daar eerlijk gezegd geen moment aan gedacht. Vorig jaar riep ook iedereen dat het mooi was te stoppen met de titel van FC Twente en het WK in Zuid-Afrika met Oranje. Kijk waar ik nu sta.. Ik bepaal zelf wel wanneer het mooi is geweest. Ik weet dat het vrij uitzonderlijk is op deze leeftijd nog op dit niveau te presteren. Ik heb altijd op mijn lichaam gepast en de 'drive' is er nog steeds. Op de training doe ik alles mee. Mij hoor je nog niet klagen over pijntjes," zei Boschker die in oktober 41 wordt.

Twente strijdt nog op twee fronten en voor Boschker telt de bekerfinale het meest. Waarschijnlijk zal hij zondag tegen Ajax weer in de basis staan. "Dat voor de club het kampioenschap belangrijker is, begrijp ik. Voor mij persoonlijk zou nog een keer de beker heel mooi zijn," zei de doelman die in de beker dit jaar telkens mocht spelen.

Boschker zegt nog steeds belangrijk voor het team te zijn, te meer omdat hij zijn medespelers kan motiveren. Hij kijkt dan ook uit naar het tweeluik tegen Ajax waarin het seizoen een mooie kleur kan krijgen. "Ik word zo moe van dat verhaal dat we mentaal de mindere zijn. Ik geloof dat we nu al vier jaar aan het bewijzen zijn dat dit niet zo is. We kijken naar onszelf, luisteren niet naar anderen. Of je je gek laat maken heb je zelf in de hand. Het is prachtig, die twee duels met Ajax. Dit is wat elke voetballer wil."