Ferguson gunt spelers rust tegen Schalke

Peterselieman

Sir Alex Ferguson zal zijn team voor de Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04 wijzigen. De manager van Manchester United wil spelers sparen voor het competitieduel komende zondag tegem Chelsea. United won de uitwedstrijd tegen Schalke 04 met 2-0. De return van de halve finale wordt woensdag op Old Trafford gespeeld.

Ferguson zal tegen Schalke dan ook wat spelers sparen, zo maakte hij bekend. "Ik zal ongetwijfeld veranderingen doorvoeren", zei hij op de website van de FIFA. "Paul Scholes, Dimitar Berbatov en Michael Owen zullen spelen. Maar waarschijnlijk zal ik mijn ervaren spelers achterin wel laten staan."

"We gaan een belangrijke week tegemoet. Woensdag is de halve finale van de Champions League, en dan de wedstrijd op zondag. Twee enorme wedstrijden, dus we moeten de groep omgooien en wat opfrissen", legde Ferguson zijn beslissing uit. Manchester United maakt kans om voor de 19e keer de Engelse titel te pakken, een record. De voorsprong voor de cruciale topper in de Premier League tegen Chelsea bedraagt echter maar drie punten.