Vorm: "Dieptepunt in mijn jaren bij Utrecht"

Olga Kroeders

Michel Vorm noemde het dramatisch en Alje Schut schaamt zich kapot voor de met 3-1 verloren wedstrijd van FC Utrecht tegen Excelsior. "We kunnen beter stoppen."

FC Utrecht verloor gisteren met 3-1 van Excelsior en verloor daarmee de kans op play-offs om Europees voetbal. "Dit was zó dramatisch. Ik heb in al die jaren bij Utrecht veel gezien en meegemaakt, maar dit was wel het dieptepunt. Het leek wel of we tegen de aanstaande kampioen speelden, ze kwamen uit alle hoeken op me af", zei Vorm in het Algemeen Dagblad.

Ook Alje Schut was na afloop van de wedstrijd eerlijk. "Ik schaam me kapot voor deze wanprestatie. Sommige spelers lijken wel alleen maar bezig met een soort van afscheidstournee. We hebben misschien wel te veel goede voetballers, want ze hebben niet de mentaliteit om er te staan als het moet. Het is een terugkerend probleem."

Hij vervolgde: "Iedereen weet donders goed voor welke beloning je speelt, maar als je dan zo ondermaats presteert, schaam ik me kapot. Zes, zeven spelers gaven vandaag niet thuis. Dit is een grote malaise, misschien moeten andere spelers het dan maar gaan doen."