Siem de Jong: "Gaan voor bekerwinst"

Olga Kroeders

Siem de Jong vindt dat de spelers van Ajax tijdens de bekerfinale extra moeten oppassen om geen directe rode kaarten te pakken. Dat is "niet handig" voor de wedstrijd op 15 mei.

Ajax won gisteren van sc Heerenveen en FC Twente versloeg Willem II. Daardoor spelen de clubs de komende twee weken twee finales tegen elkaar. "Directe rode kaarten hebben gevolgen voor 15 mei", zegt De Jong tegen De Telegraaf over de bekerfinale. "Verdedigers moeten doorgebroken spelers maar laten lopen. Ik wil niet zeggen 'laten scoren', maar een overtreding maken, is in dit geval niet handig."

De spits van Ajax bestelde al flink wat toegangskaarten voor beide duels, waarin hij tegenover zijn broer Luuk staat. "Voor de wedstrijd in De Kuip veertig en voor de competitiewedstrijd ook zoiets. Spelers sparen? Twee weken niet voetballen, is ook niks. We zullen voor de bekerwinst gaan", zegt hij.

Christian Eriksen is het er niet mee eens dat FC Twente op de slotdag van de Eredivisie de favoriet is omdat de club meer ervaring in huis heeft. "Ze zijn bij Twente misschien iets meer gewend, maar wij hebben veel jonkies en zijn daardoor hongeriger. We moeten winnen. Dan is de opdracht simpel. Ik verwacht het niet, maar het zou mooi zijn als FC Twente op één punt gaat spelen. Dat is namelijk heel moeilijk."