Tévez voorlopig niet in beeld bij Argentinië

Peterselieman

Carlos Tévez hoeft voorlopig niet op een uitnodiging voor de Argentijnse nationale ploeg te rekenen. Bondscoach Sergio Batista is allesbehalve gecharmeerd van de aanvaller.

Batista zat zondag op de tribune bij het duel tussen Manchester City en West Ham United, maar daar bekeek hij City-verdediger Pablo Zabaleta. Ploeggenoot Tévez is niet meer in beeld bij de Argentijnse ploeg. "Ik ga niet meer met Tévez praten. Ik heb hem helemaal niets te vertellen."

"Hij komt niet meer voor in mijn plannen en hij is geen prioriteit voor me", zei Batista tegen Engelse media. De keuzeheer van Argentinië vindt dat de spits teveel veranderd is. "Hij is zichzelf niet meer. Ik hield van hem als spits van Boca. Maar de Tévez van nu is heel anders dan toen."

De spits van Manchester City kwam eind vorig jaar in opspraak omdat hij zich geblesseerd afmeldde voor een interland, terwijl hij kort daarna wel in actie kwam voor City. Sindsdien zijn Batista en Tévez gebrouilleerd. De aanvaller kwam tot nu toe tot 58 interlands voor Argentinië.