De Boer: "Het had ook 6-6 kunnen worden"

Olga Kroeders

Ajax blijft dankzij een zwaarbevochten zege op sc Heerenveen (1-2) in de race om de landstitel. Trainer Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd vooral opgelucht.

"Het was een knotsgekke wedstrijd", zei De Boer na afloop op de persconferentie. "Het publiek was de grote winnaar. Het had zo maar 6-6 kunnen zijn." Heerenveen kwam in eigen huis nog op voorsprong via Mika Väyrÿnen, maar nog in dezelfde minuut scoorde Miralem Sulejmani de 1-1.

"Zij hadden in de beginfase de beste kansen, waren iets agresiever. Wij waren in de tweede helft wat beter. Over de hele wedstrijd kregen zij teveel kopkansen", aldus De Boer, die Ajax kort na de rust op voorsprong zag komen via Christian Eriksen. Door de 1-2 blijft de titelhoop levend.

"We zijn nu wel heel dichtbij. We moeten over twee weken winnen van FC Twente. Die ploeg heeft meer ervaring en is vergeleken met ons volwassen", zei de trainer van Ajax, die volgende week zondag eerst de bekerfinale speelt tegen Twente. "Het is duidelijk dat we liever de tweede wedstrijd winnen. Maar dat wil niet zeggen dat we die bekerwedstrijd niet serieus nemen. Het is toch een prijs. Veel spelers beginnen in beide duels. Misschien dat ik een paar wissels toepas."