Bahrein wil Formule 1 snel terug

Peterselieman

Bahrein wil het Formule 1-circus zo snel mogelijk terug zien. Dit seizoen zou het seizoen in het land begonnen worden, maar de onrust in Bahrein gooide roet in het eten. Daarom begon het Formule 1-jaar eind maart in Australië.

Omdat de rust in Bahrein nog niet wedergekeerd is in het koninkrijk lijkt het vinden van een nieuwe datum voor de race dit jaar lastig te worden. Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil uitstel van het besluit, maar autosportfederatie FIA houdt vast aan vandaag als beslissingsdatum. De organisatie van de race kan daarom nog geen datum voor een nieuwe wedstrijd noemen.

"Onze nationale prioriteit is om de problemen van Bahrein op te lossen en er zijn inderdaad stappen in de goede richting gezet. Langzaam maar zeker pakken we de draad van het normale leven weer op," zei de circuit-voorzitter van Sakhir, Zayed Rashid Alzayani. "De Grand Prix van Bahrein moet een feest zijn, want het is een enorme eer om de Formule 1 te mogen ontvangen. We presenteren ons aan de wereld en kijken er naar uit om de Formule 1 – teams, coureurs en fans – in de nabije toekomst te verwelkomen."

Ecclestone meldde dat ook hij snel terug wil keren naar Bahrein, maar of dat nog dit jaar is of pas volgend jaar stond niet in het uitgegeven bericht.