Zaak Mosquera naar Spaanse wielerbond

Peterselieman

De zaak van Ezequiel Mosquera is door de internationale wielerunie UCI overgedragen aan de Spaanse wielerbond RFEC. Op grond van de bevindingen van de bond wordt de 35-jarige Spanjaard van Vacansoleil al dan niet geschorst. "Vanaf nu kan ik mijn belangen daadwerkelijk verdedigen", laat Mosquera weten.

Teammanager Daan Luijkx van de Nederlandse wielerploeg is ook blij dat er eindelijk wat schot in de zaak komt. "Nu wordt er op korte termijn duidelijkheid geschapen en daar heeft iedereen baat bij. Ons standpunt is steeds duidelijk geweest: als de autoriteiten tot een schorsing besluiten, ontbinden we het contract."

De nummer twee van de afgelopen Ronde van Spanje testte in september in dienst van Xacobeo positief op een middel dat helpt het gebruik van bloeddoping te maskeren. Enkele weken nadat de 35-jarige klimmer bij Vacansoleil tekende werd dat bekend.

Van de UCI mag Mosquera in afwachting van een beslissing gewoon koersen, maar Vacansoleil houdt de Spanjaard aan de kant. "De ploeg heeft altijd benadrukt pas een beslissing te nemen nadat bekend is of ik gestraft word of niet. Dat respecteer ik", aldus Mosquera.


Zaak Mosquera naar Spaanse wielerbond (Foto: Novum)