Eerste creditcardfraude door PSN-hack?

Kevin (KoosyNL)

Nu de gegevens van PSN-gebruikers hoogstwaarschijnlijk op straat liggen is er één ding waar iedereen met een PSN-account op dit moment bang voor is: fraude. Nu zijn de eerste geluiden opgedoken waarin geclaimd wordt dat er wordt gefraudeerd met creditcardgegevens die van PSN zijn gestolen.

De website Arstechnica.com claimt dat verschillende gebruikers van hun site op dit moment druk zijn om hun geld, dat zou zijn gestolen van hun creditcards, terug te krijgen. Zo claimt de een gebruiker dat de gegevens van zijn kaart, die hij alleen gebruikt in noodgevallen en voor aankopen op zijn PSP, nu gebruikt wordt door derden om aankopen te doen.

"I also had an attempted fraudulent charge on my American Express card, about $8,000 going to some Japanese store. This all happened about when PSN started having trouble, so I'm betting this had something to do with it,"

Er zijn verschillende verhalen te lezen waarbij in de afgelopen dagen is geprobeerd om geld van een creditcard af te schrijven. Dit zou natuurlijk allemaal toeval kunnen zijn, maar het is opmerkelijk dat deze verhalen precies opduiken nu PSN problemen heeft.

Mochten er meer bewijzen opduiken dat er fraude wordt gepleegd door middel van creditcardgegevens die zijn gestolen van PSN, dan laten we je jullie dat natuurlijk weten.

PSN