Ga zwemmen tussen de haaien

Roy

Heb je altijd al willen duiken in de diepe zeeën, op zoek naar die ene onvindbare schat? Dat kan binnenkort in Depth. In deze game is het de bedoeling dat je kostbare schatten vindt op de bodem van de oceaan. Daarbij moet je uitkijken voor haaien die wel trek hebben in een stukje mens.

Depth kent drie soorten personages waaruit je kunt kiezen: watcher, hunter, seeker. Elk personage heeft zijn eigen sterke en zwakkere features. De seeker is bijvoorbeeld beter in het zwemmen terwijl de hunter sterker is in gevecht met een haai. Je hebt verschillende wapens tot je beschikking zoals een harpoengeweer en een mes.

Shark

Overigens kun je er ook voor kiezen om als haai te spelen, dan is het juist de bedoeling om de duikers aan te vallen en daarbij kun je al hun ledematen losrukken. Op dit moment is er één gameplay-mode bekend: Theft, waarbij het doel duidelijk is. Als duiker probeer je alle schatten te vinden en als haai probeer je dat juist te voorkomen. Hoewel de game een first-person view heeft benadrukken de makers dat het géén FPS is. Als een Rambo op de haaien afzwemmen om ze te doden is geen slim idee. Er voorzichtig voorbij proberen te zwemmen is verstandiger.

Shark Shark

Wanneer Depth klaar is, is nog niet bekend. Op dit moment is Depth alleen gepland voor een release op PC. Mochten de makers iemand kunnen vinden voor een XBLA en/of PSN-release, dan gaan ze daar naar kijken. Tot slot hebben we nog een trailer voor jullie: