Faris en Wiig vechten om Cohens Dictator

CoJackso

Anna Faris en Kristen Wiig zijn in de race om de vrouwelijke hoofdrol te spelen in de komedie The Dictator van Sacha Baron Cohen. De Britse komiek speelt in de film een dictator uit het Midden-Oosten die voor het eerst in Amerika komt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Anna Faris is bekend van haar rol in de Scary Movie-films. Kristen Wiig is vooral bekend van de Amerikaanse improvisatie sketchshow Saterday Night Live, maar timmert ook aan de weg als filmactrice. Zo is ze momenteel te zien in de komedie Paul. Jason Mantzoukas is in onderhandeling om de rechterhand van de dictator te spelen. Mantzoukas speelt in de tv-series Parks and Recreation en The League.

The Dictator wordt geregisseerd door Larry Charles, die eerder Borat en Brüno maakte met Cohen in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het boek Zabibah and The King uit 2000, dat vermoedelijk door de Iraakse dictator Saddam Hoessein is geschreven. De opnames van The Dictator beginnen in mei in New York en Marokko. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Anna Faris (Foto: Novum)